Ací estic de nou, ens toca MÚSICA.
Avuí anem a recordar les figures musicals que ja coneixem.
Primer anem a recordar una cançó que escoltem a classe. Es diu LA CARRERA MUSICAL
Aquesta cançó ens ensenya les FIGURES MUSICALS. Recordeu que a classe caminavem segons feia la figura que era protagonista. Escolteu-la i quan toque intenteu caminar igual que les figures.
La recordaveu? Segur que sí!! Quines figures guanyen aquesta cursa? LES SEMICORXERES!
Ara us fique una audició que ja hem practicat a classe. És una part del Ballet el Trencanous de Txaikovski. Nosaltres la vam tocar amb instruments de percussió i ara us propose aquesta versió per què toquem amb el cos.
Nosaltres sempre toquem:
- TITI: colpegem a la taula
- TA: fem una palma.
I ara podeu fer el que diu al video, tocar amb cames, palmes, pit...
I ara un exercici per a endevinar... El Loro Pirata que apareix al video us demana que endevineu quin ritme sona. El toca, pareu el video, repetiu i l'endevineu... D'acord? Al principi és un poc complicat... però. Estic segura que sabreu!!
I ja per últim, una fitxeta...
FEINA A FER: COPIAR ELS RITMES DE BAIX. GRAVAR-NOS FENT ELS RITMES I ELS ENVIEU:
silvia.ceipblasco@gmail.com
Recordeu, és fàcil, ho hem practicat milions de vegades:
- TITI: colpegem a la taula
- TA: fem una palma.
- Z: fem silenci.
Aquesta sessió és ben fàcil. Anem a practicar ritmes.
El ritme és molt important perquè ens ajuda a millorar moltíssims aspectes, com per exemple:
- la coordinació de les mans (entre altres coses) i per tant ajuda a refrescar el cervell.
- ajuda a millorar la lectura i l'escriptura.
- desenvolupa el pensament lògic i per tant també el raonament matemàtic.
- ajuda a l'aprenentatge d'idiomes,
I moltes més altres coses. Així que no tenim excusa... A l'ataque!!
Vos fique un video de una mestra: Mª José Sánchez Parra, que està apareixent ara a la tele en Clan quan fan les classes de música. Este video és molt divertit.
FEINA A FER:
Aprendre el ritme, graveu-vos (poden participar també els germans) i me l'envieu:
COM NO PODEM ANAR AL COLE, US HE PREPARAT UNA CLASSE PERQUÈ PUGAU JUGAR DES DE CASA AMB LA FAMILIA!! TOTS PODEN BALLAR, CANTAR I JUGAR ALS JOCS QUE FEM A LA MEVA CLASSE. I VOSALTRES HAUREU DE SER ELS MESTRES.
PREPARATS?? ÉS L'HORA DE FERMUSICA! RECORDEU... QUAN DIU "LALALA" BALLEM I QUAN NO, ENS SENTEM I FEM PALMES!!
XULI, EH?
AVUI COM ÉS EL PRIMER DIA DE CLASSE VIRTUAL, ANEM A RECORDAR JOCS QUE FEIEM A CLASSE. QUAN TORNEM M'HEU DE CONTAR COM HEU FET LES MEUES CLASSES, VAL?
ÀNIM! ESTEU FENT-HO SUPER BÉ I EN NO RES ENS VEUREM! I JUGAREM A LA MEUA CLASSE TOTS JUNTS!!
ANEM A CONTINUAR...I SI BALLEM?... SI VAIG A POC A POC...
VOSALTRES L'HEU D'ENSENYAR ALS PAPIS QUE ELLS NO SABEN. A POC A POC CAMINEM COM A TORTUGUES, I CORRENT CORRENT COM A CAVALLS! VAL?
ANEM! (ESTE VIDEO NO SE VEU, SOLS ÉS D'ESCOLTAR)
ARA JUGUEM A ESTÀTUES... JA SABEU, BALLEM I QUAN NO HI HA MÚSICA: ESTÀTUES
US HA AGRADAT? AQUESTA CANÇÓ ÉS NOVA, QUE DIVERTIDA ÉS!! REPETIU-LA TOTES LES VEGADES QUE VULGUEU QUAN ESTEU AVORRITS I DE SEGUIDA US FICAREU CONTESTS! JA VEUREU!!
ARA ANEM A ESCOLTAR LA CANÇÓ DE DÀMARIS QUE DIU: EL SILENCI NO SONA. EN AQUESTA CANÇÓ, HI HAN MOMENTS QUE ALGUNES SIL.LABES NO SONEN, HO HEU DE RESPECTAR I HEU DE TANCAR LA BOCA..OK?
CONTINUEM: MIREU AQUESTA IMATGE I QUE PENSEU... FA SO? FA SILENCI?
FÀCIL EH??
ARA PENSEU, DIGAU, ESCRIGAU O DIBUIXEU EN UN FULL 5 COSES QUE TENIU EN CASA QUE FAN SOROLL I 5 COSES QUE FAN SILENCI
PODEU FER-HO AIXÍ:
I ARA ES HORA DE TOCAR!
PODEU TOCAR EN INSTRUMENTS DE JOGUINA QUE TENIU A CASA EN LES TAPES DE LA CUINA FENT DE "PLATILLOS", EL L'OLLA FENT DE BATERIA... LO QUE VULGAU. PERÒOO NO VOS PASSEU, A VORE SI ALGUN VEÍ CRIDA A LA POLICIA!!!
AGAFEU UN FULL I DIBUIXEU DIFERENTS EXEMPLES DE CERCLES PINTATS I CERCLES BLANCS. CERCLE PINTAT HI HA QUE TOCAR. CERCLE BLANC... SILENCI!!
ACÍ TENIU UN EXEMPLE:
ALTRES ACTIVITATS QUE FEM A CLASSE I PODEU FER A CASA:
1. BARALLES DE SO I SILENCI:
Podeu dibuixar en diferents fulls el signe del silenci, i altres del signe de so, feu com una baralla i els xiquets han de tocar en palmes, tambors, o instruments que tingau a casa segons aparega so o silenci... veureu si es fixen, ell ja ho han treballat i així estan atents a vore que ve després. A ells els ix molt bé!
2.- EL JOC DEL ROBOT:
A classe toquem amb un pandero, i els xiquets són robots. El pandero són les piles del robot; si no sona, el robot no te piles o bateria i s'ha de apagar i no es pot moure, piles noves (tocar rapidament el pandero): el robot corre, piles velles (tocar lentament) el robot camina lent. Als xiquets els encanta.
En lloc d'un pandero podeu utilitzar qualsevol cosa que faça soroll, una olla de casa, la taula del menjador,.... Imaginació al poder!.
I DESPRÉS DE TOTES AQUESTES ACTIVITATS, PODEU ACABAR LA CLASSE DE MÚSICA AMB LA CANÇÓ ELS MASSATGES de Dàmaris Gelabert. ES TRACTA DE DIBUIXAR AMB EL DIT A L'ESQUENA DEL XIQUET, GERMANS, PARE, MARE,... VEUREU QUÉ DIVERTIT ÉS!!
I AIXÒ ÉS TOT PER AVUI. ESPERE QUE FEU UN RATET DE MÚSICA CADA DIA I HO PASSEU D'ALLÒ MÉS BÉ!
EL PROPER DIA... US ENVIE UNA ALTRA CLASSE DIVERTIDA.
VOS ENVIE UN BES MOOOOLT GRAN:
AAH! ENVIEU-ME VIDEOS BALLANT, DIBUIXOS DIVERTITS DE MÚSICA, FITXES DE SO-SILENCI... O EL QUE VULGUEU AL MEU CORREU:
Comencem les classes després d'aquestes vacances tan "rares". Avui ens toca música!
Us he preparat una classe amb cançó super divertida, es diu: KOKOLEOKO
Siii, si mireu la lletra és rara...Aquesta és una cançó africana molt fàcil i podem fer molts jocs amb ella.
Ara, vos fique un enllaç amb un joc-classe (és un joc d'una mestra amiga meua, però tot el que diu, ens val per al nostre cole no feu cas que fique 3r curs,... perque la cançó ens serveix igual per als de 4t)
Aquest joc ens serveix per a practicar ritmes, cantar la cançó, aprendre el nom de les notes i jugar amb la música d'esta cançó.
Com esteu? Segur que genial!! no us podeu imaginar les ganes que tinc de vore-vos i jugar amb vosaltres a la meua classe. Però com ara no pot ser, la mestra Silvia us envia uns jocs perquè pugau jugar amb els papis, les mamis i tota la familia.
Preparats? és l'hora de fer MUSICAAAA!! Enrecordeu-se. Quan fem "lalala" ballem, i a la lletra de la cançó, ens sentem i fem palmes!!
Us enrecordaveu d'aquesta cançó?? estic segura de que SI
Avui, com és el primer dia de classe virtual, anem a recordar cançons que feiem a classe. Quan tornem jugarem de nou a la meua classe i tocarem tots els instruments... Ànim que de seguida estem junts!
Anem a continuar... I si ballem eixa cançó que diu... SI VAIG A POC A POC... i després correm?
Vosaltres l'heu d'ensenyar als papis que ells no saben a que juguem!!
Preparats?? Anem...
(Aquest video no te imatge, els xiquets no solen mirar la pantalla, caminen com a tortugues gatejant i corren ràpid com a cavalls, els pares també han de correr!!!)
I com aquestos dies plou un poquet... Recordeu a qui li agradava la pluja? una cançó que deia: SOC UN BOLET...
(A classe quan diu "ximxibiribirim" el xiquets toquen els cascavells, a casa qui tinga pot sacsejar un sonall (sonajero de bebé) per tal d'acompanyar la cançó o fer palmes. Intentem tocar i parar per treballar les frases musicals i el so i el silenci, podeu probar...)
Ara anem a jugar al joc de les ESTÀTUES... quan hi ha música ballem i quan no, doncs... sóm estatues i no podem, sóm ESTÀTUES.
Us ha agradat? a que és divertida aquesta cançó? Repetiu-la quan esteu avorrits i de seguida us posareu contents!!
ALTRES ACTIVITATS QUE FEM A CLASSE I PODEU FER A CASA:
1. BARALLES DE SO I SILENCI:
Podeu dibuixar en diferents fulls el signe del silenci, i altres del signe de so, feu com una baralla i els xiquets han de tocar en palmes, tambors, o instruments que tingau a casa segons aparega so o silenci... veureu si es fixen, ell ja ho han treballat i així estan atents a vore que ve després. A ells els ix molt bé!
2.- EL JOC DEL ROBOT:
A classe toquem amb un pandero, i els xiquets són robots. El pandero són les piles del robot; si no sona, el robot no te piles o bateria i s'ha de apagar i no es pot moure, piles noves (tocar rapidament el pandero): el robot corre, piles velles (tocar lentament) el robot camina lent. Als xiquets els encanta.
En lloc d'un pandero podeu utilitzar qualsevol cosa que faça soroll, una olla de casa, la taula del menjador,.... Imaginació al poder!.
I després de totes aquestes activitats, podeu acabar l'estoneta de classe de música amb la cançó ELS MASSATGES de Dàmaris Gelabert. Es tracta de dibuixar a l'esquena del xiquet i fer els moviments que ixen al video. Veureu que divertit és!
I això és tot per avuí. Espere que feu un ratet de música a casa i que ho passeu d'allò més bé.
El proper dia us torne a enviar altra classe divertida...Vos envie un bes moooolt gran!!
Ahhh! i em podeu enviar fotos jugant amb la música, o videos ballant o el que vulgueu al meu correu: silvia.ceipblasco@gmail.com
Vos fique una proposta per als raperos de la classe.
Ací us deixe dos enllaços on hi ha un xic de Nules (el poble d'ací al costat) que ens ensenya com fer un RAP!
TALLER 1
TALLER 2
TALLER 3
I ara us fique un exemple que van fer un xiquets d'Andalusia ja fa dos anys i que ara mateix ens serveix molt... EL RAP DE LA TOS Y EL CODO:
Ací baix us ensenye un rap que vam fer ja fa moooolt de temps en el cole... El vam fer per a poder dur endavant el projecte de Batucada del cole. Ells estaven a sisé i ens van ajudar a gravar-lo. Segur que coneixeu a alguns...
Aquest curs hem fet un altre amb els alumnes de sisé i Nerea la mestra de pràctiques, però el tinc a l'ordinador de classe... en quant passe el tancament a casa us l'ensenye.
Us agrada?? A veure els meus rapers de tercer si s'atreveixen a inventar una lletra, a gravar-se i enviar-la al grup de Telegram o al meu correu.
Com aneu? Ací estic de nou... M'encanten els vostres reptes que heu enviat per Telegram. En quant tinga un ratet els pujaré perque veieu els dels vostres companys.
CONTINUEM AMB LA FEINA....
Avui tornem a parlar de Wolfgang Amadeus Mozart.
Mozart, era un geni des de ben xicotet, com vau veure l'altre dia al video de la seva biografia.
Ara us fique a mode de resum la seva biografia en un còmic que vam fer al cole, fa molts, molts anys i que aquestos dies he trobat per casa...
Ací teniu una foto d'ell quan era xicotet.
Si l'altre dia vam parlar de la cançó "Cada dia al de matí", avuí us presente l'òpera més famosa que va composar: LA FLAUTA MÀGICA!!
I QUÈ ÉS UNA ÒPERA? Doncs... Una OBRA DE TEATRE ON EL CONTE O HISTÒRIA NO ES PARLA, SINÒ QUE ÉS CANTA.
Primer que res us presente els personatges (si voleu podeu imprimir la foto o... dibuixar-los vosaltres!!). Ací els teniu:
Ara us vaig a ficar la versió de dibuixos que ha fet Disney. Com ja saveu Disney agafa música clàssica i fa les seves versions.
La podeu vore una vesprada i vos feu roses de berenar, que us pareix la idea?? Jo de segur que ho faig, jijij
Com Mozart era tan famòs, també la sèrie de dibuixos les tres besones també va versionar aquesta famosa obra. Ací us deixe l'enllaç per que també pugau gaudir d'aquesta obra musical i d'aquestes xiquetes tan gracioses.
I ja per finalitzar, com sempre faig... Us fique perquè pugau practicar a casa, amb flauta, amb xilòfon, teclat musical,....
Cosetes que podeu fer:
- Tocar amb flauta, amb l'App que vos vaig posar l'altre dia, amb xilòfons, amb teclats que tingau per casa.
- Dibuixar qualsevol cosa que us inspire aquesta obra, conte o alguna cançó en particular,
- Investigueu coses sobre Mozart, sobre la flauta màgica, sobre l'òpera,...